|
Vítejte,
host
|
Pokud provádíš relaboraci střeliva dle zákona,nevidím v tom problém , můžu znát číslo tvý licence |
|
|
Téma bylo zamčeno.
|
Takže příteli abych to shrnul. Nic ve zlém,ale jak jistě víš,tahle úprava by ti v životě přes tormentaci u ČUZZS neprošla.Pokud budeš chtít postavit raketový model střely M6A dle standartních pravidel pro stavbu a provoz raketových modelů není problém .Ale vzhledem k účelu a použitého materiálu bych doporučoval změnit klasifikaci požadavku na tento model,nebo nejlépe úplně odstranit , pokud nepřichází v úvahu jiné použití,než jsi sám uvedl Díky |
|
|
Téma bylo zamčeno.
|
|
Zdravím,
Aby nedocházelo k mýlce motory Rapier jsou dvojího druhu, takzvané letecké označené L 1, L 2, L 3, v zelené barvě těla motoru určené pro pohon modelů letadel a tam je doba chodu až 20 sekund, ale tyto motory mají velmi malý tah ( jsou to řádově jednotky mili Newtonů) a potom jsou raketové motorky označené R s červeným tělem ty jsou pro modely raket a impuls se pohybuje od cca 2,5 Ns do asi 20 Ns a jsou značeny A až D podle impulsu a doba chodu je cca do 10 vteřin i se zpožděním před výmetem, tyto motory by mohly pohánět celkem dobře lehké papírové atrapy raket. Před třiceti lety jsem neco podobného vyráběl na vojně pro bigoše, aby to imitovalo střelbu z minometu a pro názornou ukázku střelby "horní skupinou úhlů" a odpaloval jsem to z novodurové trubky, tak aby to imitovalo minomet. Co se týká materiálů pro stavbu náboje do bazuky musíte si uvědomit že hmotově i materiálově je to neco ůplně jiného a bude se to chovat úplně jinak než skutečná střela. Už jenom tím, že budou jiné hmotnosti a jinak koncipovaný raketový motor to bude diametrálně jiné. Vezměte si papírovou trubku hlavici vytočte z lipového dřeva stabilizátory udělejte z 3 až 4 milimetrové balzy,podélný půdorys rakety nakreslete v měřítku 1:3 na tvrdý papír a vystřihněte z toho takovou mušku najděte tomu těžiště a toto těžiště je zároveň i aerodynamickým středem rakety a hmotové těžiště by mělo být o průměr trupu níže směrem ke stabilizátorům. Takto vyvažuji všechny své rakety a létají velmi stabilně. To postavte a zkuste jak to bude lítat vzhůru a v rovině a jak se to bude chovat při zvyšující se váze. Letu zdar |
|
|
Téma bylo zamčeno.
|
|
Vyrábím si jen pro vlastní potřebu. S číslem licence jsi úplně mimo. Jinak licenci mám A,B,C,E,H,I .
Neznám termín relaborace. Jinak jaký je tedy rozdíl mezi modelem V2 a modelem Bazooky? No prostě to kulhá na všechny čtyři. Ale to už jsme dost OT. |
|
|
Téma bylo zamčeno.
|
Jo zapoměl jsem ti odpovědět To nemáš Zbrojní licenci co uvádíš , ale skupiny ,číslo licence je na tvém průkazu vlevo pod těmi skupinami . Relaborace - jsi určitě slyšel . třeba takhle www.snailteam.cz/relaborace_a_preznaceni...ce_a_preznaceni.html Platná pravidla pro raketové modely www.svazmodelaru.cz/odbornosti/kram/w2/index.php?p=4 |
|
|
Naposledy změněno: od vojta.
Téma bylo zamčeno.
|
Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, budete souhlasit.

Copyright © 2011 4MiO. Všechna práva vyhrazena licencí Creative Commons.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.